Dlouholetá členka správní rady Kateřina Ronovská byla jmenována místopředsedkyní Ústavního soudu

kateřina_ronovská_podpis

Kateřina Ronovská je přední českou expertkou na nadační právo v České republice a její zapojení do práce Via Clarita bylo nejen pro nás vždy nedocenitelným přínosem. Její zkušenosti, znalosti a obrovský přehled jsme využívali během konzultací vizí a plánů českých filantropek a filantropů. Kateřina významným způsobem dlouhodobě přispívá k rozvoji českého filantropického ekosystému.

Spoluzakladatel a předseda správní rady Via Clarita Jiří Bárta shrnul působení Kateřiny Ronovské v krátkém textu:

Katka Ronovská  je spojena s Via Clarita od jejího vzniku v roce 2016. Katka přijala členství hned v první správní radě Via Clarita a její hluboké porozumění nadačnímu světu a fundačním strukturám v Česku i zahraničí bylo vždy zásadním zdrojem, z něhož jsme ve Via Clarita vycházeli jak při koncipování filantropického poradenství, tak při filantropické osvětě.

Katka je nejen vynikající expertka, ale také skvělý člověk s báječnou energií, vášní pro práci a smyslem pro humor. Přejeme Katce, aby ji práce soudkyně Ústavního soudu a zároveň místopředsedkyně Ústavního soudu naplňovala. Držíme Ti, Katko, palce a děkujeme za vše, čím jsi přispěla k rozvoji Via Clarita, štědrosti a filantropie!  

K jeho poděkování se připojujeme a přidáváme také text, který prezident Petr Pavel zveřejnil na oficiální Facebookové stránce:

Nová místopředsedkyně Ústavního soudu Kateřina Ronovská přináší na ÚS bezprostřednost, energii, ale i mezinárodní rozhled a zkušenosti s fungováním právních systémů jiných zemí. Její dlouholetá práce pro občanskou společnost a neziskový sektor ukazuje, že je ochotná dělat víc, než je standardně dáno její profesí. Zkušenost v této oblasti není v právnické komunitě příliš častá, ale přitom může být pro Ústavní soud velmi cenná.

Foto: Oficiální profil prezidenta České republiky Petra Pavla

Další příspěvky

Martin Vohánka, filantrop, zakladatel a CEO společnosti Eurowag, spoluzakladatel Nadace BLÍŽKSOBĚ, jeden z iniciátorů Druhé ekonomické transformace. Foto: Tomáš Princ
16. 5. 2024

Vsázíme na konkrétní lidi, jejich odbornost a víceletou podporu, říká v rozhovoru filantrop Martin Vohánka

Vytvořeno s pomocí ChatGPT
14. 5. 2024

Nadace na dobu určitou? Koncept „sunset“ nadace a jeho využitelnost v českém prostředí

ashoka_via_alma_zmena_2048px_janhromadko-1056
14. 4. 2024

Financovat systémové změny bez důvěry a spolupráce není možné, shodli se účastníci setkání

Filantropický newsletter:

E-mail *
Jméno *
Příjmení *
Organizace/firma
Souhlas se zpracováním uvedených údajů a s využitím mého elektronického kontaktu poskytuji dobrovolně a na dobu neurčitou. Svůj souhlas mohu kdykoliv odvolat odhlášením se z odběru e-mailů.